Gå til sidens indhold

Gravstedet er et urnegravsted i skovbund med plads til 2 urner og pårørende kan deltage i urnenedsættelse. Gravstedet er markeret med en marksten, der købes af kirkegården. Der er obligatorisk pleje og vedligeholdelse. Der medfølger 2 nedgravningsvaser, som må anvendes til buketter.

Urnegravstedet er med skovbundsplanter, visne blade og småkviste. Større grene og problematisk rodukrudt samt invasive arter fjernes af gartnerne. Der obligatorisk pleje og vedligeholdelse af gravstedet.

I perioden 15/11 til 31/1 kan der sættes mindre julekranse og lign.

Blomster i forbindelse med bisættelse lægges på gravstedet, hvis det er muligt – ellers på fællesgraven.

Gravstedet er 1,25 x 1,25 m². Der må nedsættes 2 urner i fredningsperioden som er 10 år for en forgængelig urne. Efter fredningsperiodens udløb kan gravstedet fornys for henholdsvis 1, 5 eller 10 år.

Der er tilknyttet en obligatorisk marksten til gravstedet, og der må ikke opstilles anden markering eller gravstene. Navnetræk på markstenen aftaler gravstedsejeren med stenhugger, men skal være i form af indhuggede bogstaver – og der må ikke påsættes figurer, pynt på sten eller i skovbunden.

Der må ikke plantes, udsmykkes eller grandækkes på gravstedet.

Betaling for urnenedsættelse, erhvervelse, vaser og marksten samt obligatorisk pleje og vedligeholdelse i 10 år skal ske forud for en urnenedsættelse.