Gå til sidens indhold

Gl. Vor Frue Kirkegård

Gl. Vor Frue kirke blev opført omkring år 1080 af Svend Nordmand, som var biskop i Roskilde i perioden 1073-88. Svend Nordmand byggede ikke blot den første Domkirke men også Gl. Vor Frue kirke. Kirken har dog ikke altid set ud, som den gør i dag. Omtrent 80 år efter kirken blev bygget, kom der en tilbygning da det skulle fungere som et nonnekloster. Der blev bygget et tårn til kirken, og derefter blev kirken ombyttet efter den gotiske arkitekturstil, som dyrker lyset. Meget er sket for kirkens udseende. Efter reformationen blev klosteret revet ned og senere koret.

Gl. Vor Frue kirke står i dag, som en historisk perle i midten af Roskilde. Kirken rummer arkitektur og inventar, som viser historiens udvikling på fineste vis. Altertavlen og prædikestolen blev skåret i 1620’erne af Brix Michgell. I dag bruges kirken til kirke handlinger som dåb, bryllupper og begravelse.

Gl. Vor Frue kirkegård 

På Gl. Vor Frue Kirkegård er de æstetiske virkemidler anvendt med forståelse, så præget af kirkegård aldrig udviskes. Kirkegården er omgivet af en smuk grøn oase med træer, buske og blomster, der skaber en fredfyldt atmosfære. Dette gør det til et ideelt sted for både besøgende, der ønsker at beundre de historiske gravmæler, og dem, der søger ro og eftertænksomhed.