Gå til sidens indhold

Gravstedet er et urnegravsted i Naturgræs med plads til 2 urner. I forbindelse med urnenedsættelsen markeres gravstedet med et nyplantet træ. Kirkegården stiller et udvalg af træer til rådighed, som der kan vælges imellem.

Markeringen af gravstedet sker desuden med et messing skilt på en træstamme, der er skåret skråt.

Der medfølger 2 nedgravningsvaser, som må anvendes til buketter – og i perioden 15/11 til 31/1 kan der sættes mindre julekranse.

Blomster i forbindelse med bisættelse lægges på gravstedet, hvis det er muligt – ellers på fællesgraven.

Urnegravstedet er i naturgræs med urter. Problematisk rodukrudt samt invasive arter fjernes af gartnerne. Der er obligatorisk pleje og vedligeholdelse af gravstedet.

Gravstedet er 1,25 x 1,25 m². Der må nedsættes 2 urner i fredningsperioden. Fredningsperioden for en forgængelig urne er 10 år. Efter fredningsperiodens udløb kan gravstedet fornys for henholdsvis 1, 5 eller 10 år.

Der må ikke placeres anden markering eller gravsten end den obligatoriske træstamme med skilt og der må ikke plantes, udsmykkes eller grandækkes på gravstedet.

Betaling for urnenedsættelse, erhvervelse, plantning af træ, træstub samt obligatorisk pleje og vedligeholdelse i 10 år skal ske forud for en urnenedsættelse.